Nyt on tämän vuoden ensimmäinen näyttely takana ja tutustuttu uusiin sääntöihin.

Kyllä ne vähän oudoksuttaa. Oikeastaan säännöt on muuten ok, mutta tämä ERI:n säilyttäminen niissä tekee niistä vähän omituiset. Kajaanissa vähän tuntui, että kyllä se punainen nauha (ERI) on vähän sama kuin entinen ykkönen ja se SA on sitten se todellinen entinen ERI. Saas nähdä vuoden kuluessa, mitä tuomarit sitten jakavat ja miten sen asian ajattelevat arvostellessaan.

Rico sai ihan hyvä arvostelun. Jälleen vähän toisenlainen arvostelu saatiin kuin viimeksi, erityisesti huvittaa, miten se rungon mitta jakaa tuomareiden mielipiteitä. :)

Pojan tulos oli Avo ERI Avk 2 (ilman SA:ta) ja Paavo Mattilan arvostelussa lukee näin:

"kaunispäinen uros, joka saisi olla rungoltaan hieman lyhyempi. Hyvä kaula. Sopivan vahva runko. Erittäin hyvät raajat. Hyvä turkki. Häntä saisi nousta paremmin liikkeessä selälle. Liikkuu hyvin. Miellyttävä luonne."

Lisäksi arvostelulapussa on kohta koiran käyttäytymisen arvioimisesta ja siinä on ruksattu kohta rodunomainen lähestyttäessä.

Seuraavan kerran Rico nähdään Raahen näyttelyssä ja sitten matkaamme Kuopion jalostuspäiville.

Odottavan aika on todella pitkä. Jatsin astutuksesta on reilu viikko ja vielä pitäisi jaksaa useampi viikko odotella, että nähtäisiin, onko pentuja tulossa vai ei.

Auton sain korjaamolta perjantaina, oli mahtava päästä ajelemaan Kajaaniin omalla tutulla koslalla. Ei siitä remontista onneksi suurta laskua tullut. Joku vaihteensiirtäjän sokka oli irronnut ja sen sai laitettua ilman koko lootan purkamista. :)

Pitänee koota koirakopla autoon ja viedä ne juoksemaan. Siellä on mahtava ilma! :)