Viikonloppu meni reissussa. Kävimme Tromssassa Norjassa näyttelyssä Jussin ja Jatsin kanssa.

Lauantaina aamulla yhdeksän aikaan hyppäsimme King Toursin linja-autoon Tupoksen ABC:lta. Koko päivä meni autossa istuessa ja iltasella saavuimme Tromssaan.

Kyllä oli Norjassa mielettömät maisemat. Nyt harmittaa, kun jätin kameran kotiin.

Sunnuntaina oli itse näyttely. Lapinkoiria oli ilmoitettuna 11, joista 4 oli Suomesta. Tuomarina toimi meille ihan vieras Lang Christen, joka osoittautui todella mukavaksi tuomariksi. Hän kertoi esittäjälle koirasta ja sitten myös erikseen yleisölle. Myös valintansa hän perusteli esittäjille erikseen. Ilmaiseksi hän ei CK:ta jaellut, varsinkin edellisissä roduissa jäi moni valioluokan koirakin sitä ilman. Liikkeet ratkaisivat monessa rodussa, niin myös lapinkoirissa.

Ja sitten tuloksiin..

Jussi esiintyi valioluokassa tuloksin: KVAL1, KONK1, CK, BHK1, CERT, CACIB, BIR, NO & NORD CHAMPION! :)

(eli suomeksi väännettynä VAL ERI1, PU1, SERT, CACIB, ROP, NO & POHJ MVA)

Koitampa saada arvostelusta selvää:

"mgt g type, vel balangsert hanne. Prima hode. G hals stram o-linje. G otviklet bryst. G benst. Effektive bev. Pra siden. Aning trang bak. Prima pels. Tiltalende temp."

 

Jos Jussin tulos yllätti, niin Jatsin tuloksesta olin jo ihan äimänä.

Neitokaisella on ihan karva irti (aamulla sitten vedin sen ihan kaljuksi). Olen varmaan kuukauden päivät yrittänyt säästellä tytön karvoja ja pohjavillahan ehti irrota ihan täysin. Ihan siistiltä se silti näytti, kun vähän pinnasta harjaili. :D

Jatsi esiintyi myös valioluokassa tuloksin: KVAL1, KONK1, CK, BTK1, CERT, CACIB, BIM, NO & NORD CHAMPION! :)

(eli VAL ERI1, PN1, SERT, CACIB, VSP, NO & POHJ MVA)

Jatsin arvostelu tai jotain sinne päin:

" Mgt g. type. Velsk. hode. G hals & o-linje. Korr. hale. Godt bryst. G. benst. Mgt. eff. bev fra siden, en aning trang bale. Prima pels & trivelig temp."

Kehästä saimme ROP, VSP ja MVA ruusukkeet, muut pysty sitten ostamaan, jos halusi. Tottahan kaikki piti ottaa, mitä saimme. Myös pari pokaalia ja 3kg ruokaa saimme kotiin viemisiksi. Ruusukkeet olivat melko kookkaita:

 

Siinä kuuden maissa illalla lähdimme sitten kotia kohti ja n. puoli viiden maissa aamusta olin kotosalla.

Kiitos kaikille matkaseuralaisille ja erityiset kiitokset KING TOURS:lle, oli kyllä mielettömän mukava ja antoisa reissu, olisi ollut sitä ilman hienoja tuloksiakin. :)

Kiitos myös kotiin jääneiden koirien hyvästä hoidosta niistä huolehtineille! :)

Ja kun on alkuun päästy, niin eikun seuraavaa matkaa suunnittelemaan..