Olimme tänään ryhmänäyttelyssä Lohtajalla. Ilma ei kyllä ollut paras mahdollinen koiria ajatellen, sen verran on helle.

Esiintymässä kävivät Arttu, Jussi, Unni, Jatsi ja Siru. Kaikki saivat ihan hyvät arvostelut, tuomarina toimi Pekka Teini.

Arttu (Jehnajan Jippiajee) AVO ERI2

Sukupuolileima vakuuttava. Hyvin rakentunut ryhdikäs uros. Hyvä pää, hieman niukka otsapenger.Vahva luusto, raajat, varsinkin takana hyvät kulmaukset. Hieno häntä. Hyvä askelpituus. Kesäturkki.

 

Jussi VET ERI2, PU3

8-vuotias, edelleen ryhdikäs ja hienosti liikkuva. Kuono-osa voisi olla hieman vahvempi, mutta ilme on hieno. Hyvä ylälinja. Oikea rintakehän muoto, mutta eturintaa saisi olla enemmän. Raajat kulmautuneet oikein. Kesä turkki.

 

Unni NUO EH1

Sukupuolileima ja tyyppi ERI. Sopivalla luonteella varustettu narttu. Päässä hyvä tyyppi. Vahva kuono. Seistessä hieman takakorkea runko, mutta siinä on hyvät mittasuhteet. Raajat kulmautuneet hyvin. Kyynärpäissä hieman löysyyttä. Pystyasentoinen häntä. Hyvä kesäturkki.

 

Jatsi VAL ERI1

Tyypiltään ERI. Turkki hieman pehmeä. Tasapainoinen narttu. Kevyt kuono, mutta hyvä pää ja ilme. Hyvät mittasuhteet rungossa. Häntä pysyy selän päällä. Raajoissa hyvä vahvuus. Esiintyy huippu hienosti. Etuliikkeissä oikea lapinkoiran tyyli ja askelpituus.

 

Siru VET ERI1, PN3, ROP-VET, BIS3-VET

13-v. Iloisesti esiintyvä, edelleen laadukas veteraani. Kaunis pää, hyvä kuono-osan vahvuus. Hyvä rintakehä. Rungossa pitkähköt mittasuhteet. Rungossa ei edelleenkään liikaa pyöreyttä. Hyvä raajarakenne. Reipas veteraani!

Todellisuudessa tuomari sanoi, että laittoi arvosteluun, että hauska veteraani, mutta jostain syystä siinä ei niin lue. Siru kyllä osasi viihdyttää niin yleisöä kuin tuomariakin. Se ei tahtonut ravissa pysyä, hypähteli, haukkui ja teki kaiken mahdollisen mitä nyt vain keksi. :D

Melko hämmästynyt olin, kun sillä siitä huolimatta meni niin hienosti. Jussillakin meni yllättävän hyvin siihen nähden, että se on melkein kalju.

Meitä kävi moikkaamassa näyttelypaikalla Kille (Jehnajan Kimurantti). Komea nuori mies siitä on kasvanut ja oikein mukava luonne sillä myös on. Kuvia laittelen pojasta sitten kun niitä saan, kiitos niistä Petralle jo etukäteen. Kiitos myös Killen omistajille, että toitte pojan meitä tapaamaan. :)